Dit project heeft als doel om een centrale kippenboerderij op te zetten die alleenstaande Afghaanse vrouwen en/of weduwen zal te helpen. Dit doen we door hen te helpen met het opzetten van een klein kippenbedrijf voor de verkoop van eieren. Vanuit de centrale boerderij krijgen de weduwen kippen, alle nodige materialen (bijvoorbeeld een hok en het voer) en de nodige training.

Via de boerderij kunnen de weduwen vervolgens de eieren en de mest van hun kippen verkopen. Dankzij deze baan genereren de vrouwen extra inkomen, leren ze verantwoordelijkheid te nemen en te dragen (eigenaarschap) en krijgen ze toegang tot gratis les over hygiëne en voedingswaarden. Zo doen de vrouwen werkervaring op en worden ze zelfredzaam op financieel en persoonlijk vlak.

Help je ons mee om het benodigde bedrag bedrag bij elkaar te brengen om dit project te kunnen starten?

Ja, ik investeer mee voor de start van kippenbedrijfjes voor weduwen!

Yes, subscribe me to the newsletter!
Totaal: € -
In de volgende stap kunt u uw gewenste betaalmethode kiezen.

Iedere gift is aftrekbaar van de belasting. Vraag een bevestiging van je gift voor de Belastingdienst.

CreditcardSEPAPaypal


Onze aanpak

Verkoop van eieren voor inkomen

De centrale boerderij houdt zelf kippen en begeleidt 25 alleenstaande vrouwen met een gezin in het houden van kippen. De boerderij fungeert als een coöperatie waarbij er gestreefd wordt naar financieel voordeel door samen in te kopen en te verkopen. De vrouwen krijgen de nodige materialen van de boerderij en de eieren en de mest worden via de boerderij verkocht. De boerderij kan zo op korte termijn financieel zelfstandig worden. Verder is het mogelijk om het aantal vrouwen dat wordt begeleid elk jaar geleidelijk uit te breiden.

De manager/onderneming zorgt voor de volgende randvoorwaarden:

  • Aankoop en vervoer van de kippen.
  • Centraal verkooppunt voor de eieren
  • Inkoop van voer en andere benodigdheden.
  • Een goede locatie en alle benodigde voorzieningen.
  • Begeleiding van de vrouwen, incl. onderwijs over het houden van kippen.


Waarom Village of Peace?

Ondervoeding bestrijden!

Investeer mee om kippenbedrijfjes voor weduwen in Afghanistan te starten waarmee we direct ondervoeding kunnen bestrijden en kunnen toewerken richting locally grown health.