fbpx
FAQ items aan het laden...
Home2022-04-04T12:35:38+02:00

HELP MEE IN AFGHANISTAN

Het leven in Afghanistan is zwaar. Het land kampt met veel problemen die de komende tijd alleen maar erger zullen worden. Veel Afghaanse vluchtelingen zijn besmet met het coronavirus, dat zich in Iran razendsnel verspreidt. We willen nu zorg bieden waar dat het hardst nodig is. Onze teams in Afghanistan staan klaar om aan de slag te gaan. Alleen de financiële middelen ontbreken nog. Help je mee?

VISIE

Wij willen de negatieve spiraal van armoede, geweld en onrecht in Afghanistan helpen doorbreken. Dat doen we door te investeren in de Afghanen zelf, op het gebied van werk, onderwijs en zorg.

AANPAK

Wij bieden geen ontwikkelingshulp, maar gaan uit van sociaal ondernemen. We trainen en coachen Afghanen in het opzetten van projecten. Zo worden de mensen zelf de motor van de verandering.

DOELGROEP

Wij zijn er voor alle Afghanen, maar ons hart gaat uit naar weduwen, wezen en oorlogsslachtoffers. Met onderwijs, medische zorg en werk helpen we ze op weg naar een zelfstandig bestaan.

ONZE KERNWAARDEN

Wij werken op basis van vijf kernwaarden. In Nederland en
Afghanistan. In onze centra, de community’s en alle projecten.

PROJECTEN & SOCIALE ONDERNEMINGEN

Onze specialisaties: textiel, veeteelt, bouw, tuinbouw en handel.

WEDUWEN EN WEZEN

In Afghanistan staan veel vrouwen er alleen voor, zonder de sociale en financiële zekerheid van een man. Wij helpen die weduwen een zelfstandig bestaan op te bouwen. Samen met hun kinderen.

ACTUEEL

Steun getroffenen aardbeving Herat

Oktober 2023 - Zoals velen van jullie al weten werd de regio Herat, het westen van Afghanistan, zwaar getroffen door een verwoestende aardbeving. We willen support bieden aan de families die door deze tragedie zijn getroffen.

Leren sparen kan levensveranderend zijn

Juli 2023 - Esin is de enige kostwinner in haar familie. Ze heeft zes kinderen. Naast dat ze voor haar kinderen zorgt, werkt ze in de tuin bij mensen in haar omgeving. Daar oogst ze bijvoorbeeld amandelen, perzik en katoen. Van het geld dat ze daar verdient kan ze haar dagelijkse kosten betalen en eten kopen voor haar kinderen.

Levensveranderend programma

Juni 2023 - Taara is een van de deelnemers van het High Diversity Gardening programma. Ze heeft vijf kinderen en is weduwe. Voor ze deelnam aan ons programma was haar leven moeilijk omdat ze niet een goede bron van inkomen had. Ze wist ook niks over moestuinieren.

Naghma’s verhaal

Oktober 2022 - Naghma is een van de deelnemers van het voedselzekerheidsproject. Zij vertelde haar verhaal: Ik heb 4 kinderen. Voor ik deelnam aan dit project had ik veel problemen.

Ga naar de bovenkant