Het verhaal van Fara

Fara is een meisje van zes jaar. Ze had op jonge leeftijd veel gezondheidsproblemen. Hierover vertelt Fara’s moeder: “Toen Fara en haar broer geboren werden, was ik zwak en dun. Hoewel ik mijn kinderen probeerde te voeden met mijn eigen melk, bleek mijn borstvoeding niet voldoende voedzaam te zijn.”

De moeder van Fara zag in hoe ernstig de ondervoeding van haar dochter was en zocht hulp bij een lokale kliniek. Hier hielpen dokters met een voedingsplan maken.

Helaas hielpen de originele pogingen niet voldoende en verslechterde Fara’s gezondheid nog meer. Hierdoor kreeg Fara last van nog meer gewichtsafname, zwellingen, vertraagde groei en verminderde eetlust. Een collega van de oma van Fara hoorde over de problemen, en raadde de familie aan om hulp te zoeken bij de kliniek.

Na het aanmelden van Fara bij de kliniek en haar naar de wekelijkse controles brengen, ging het eindelijk beter met Fara. Ondersteund door de pindapasta nam Fara’s gezondheid geleidelijk toe: haar gewicht nam toe en haar eetlust keerde terug. Haar moeder en grootmoeder zijn allebei enorm blij en dankbaar voor de positieve verandering die Village of Peace heeft gebracht.