Levensveranderend programma

Taara is een van de deelnemers van het High Diversity Gardening programma. Ze heeft vijf kinderen en is weduwe. Voor ze deelnam aan ons programma was haar leven moeilijk omdat ze niet een goede bron van inkomen had. Ze wist ook niks over moestuinieren.

In ons programma was ze een actieve deelnemer en altijd aanwezig bij de lessen. Ze gebruikt de lessen in haar dagelijks leven. Zijzelf vertelt: “Ik wilde heel graag meedoen met zo’n programma. De meeste mensen zoals ik willen meedoen met programma’s zoals deze, maar helaas kan dat niet altijd. Dus toen Village of Peace deze kans aanbood voelde ik me erg gezegend. Nu kan ik groenten verbouwen en ik voel me er goed over, omdat ik dit als vrouw makkelijk kan doen. Ik dacht eerst dat het verbouwen van eten alleen door mannen kan worden gedaan, maar na de trainingen begreep ik dat vrouwen dit ook kunnen doen. En nu heb ik wortel, spinazie, sojabonen en ui verbouwd.”

“In het verleden was mijn financiële situatie niet goed. Ik was de enige kostwinner in mijn familie, al hielp mijn zoon van 14 wel. We hebben veel geld verbruikt aan medicijnen omdat we niks wisten over voedingsstoffen en gezonde voeding. Maar na dit programma is dit veranderd.” In het programma heeft Taara geleerd hoe ze geld kan verdienen en sparen en hoe ze gezond eten kan voorbereiden en waarom dat belangrijk is. Dat is levensveranderende kennis voor mensen als Taara.