Naghma’s verhaal

Naghma is een van de deelnemers van het voedselzekerheidsproject. Zij vertelde haar verhaal:
‘Ik heb 4 kinderen. Voor ik deelnam aan dit project had ik veel problemen. Ik kookte altijd hetzelfde eten, ik wist namelijk niet hoe ik verschillende vitamines moest verwerken in mijn voedingspatroon. Ik en mijn kinderen waren altijd ziek en slecht gehumeurd. Mijn kinderen hadden weinig concentratie voor hun lessen op school en ik had ook last van concentratieproblemen. Toen ging ik naar de dokter en die vertelde mij dat ik aan bloedarmoede leed. Hij gaf mij medicijnen tegen bloedarmoede maar ik kreeg buikpijn toen ik ze ging gebruiken, dus toen stopte ik weer.

Op een gegeven moment mocht ik meedoen met het voedselzekerheidsproject. Ik vond de lessen zo interessant. We kregen bijvoorbeeld uitleg over de voordelen van gezond eten met eiwitten, koolhydraten en vitamines. Ook werd ons uitgelegd hoe we groenten kunnen verbouwen, wat hygiëne is, hoe we bloedarmoede kunnen verminderen, hoe we onze kinderen het beste kunnen voeden en hoe we ondervoeding tegen kunnen gaan. Ik heb veel geleerd en gebruik deze kennis nu in mijn dagelijkse leven. Mijn kinderen en ik zijn allemaal gezond en ik ben dankbaar voor het voedselzekerheidsproject en hoe ze ons hebben geholpen.”