fbpx
FAQ items aan het laden...

PROEFTUIN IN VOL BEDRIJF

14 juli 2017 – Het is druk in onze Proeftuin in Bamiyan. Alles groeit en bloeit en er worden veel lessen gegeven. Die lessen worden druk bezocht en voorzien echt in een behoefte. Meerdere malen per week komen er groepen studenten van de landbouwopleiding aan de universiteit van Bamiyan langs in de tuin, om meer te leren en te oefenen met snoeien, uitzaaien en bodemontwikkeling. En dat is precies waar de tuin voor bedoeld is.

De Proeftuin is een plek waar we experimenteren met het verbouwen van groentes en fruit op Afghaanse bodem. Ook introduceren we nieuwe landbouwmethodes, zoals werken met compost. De Proeftuin dient ook als opleidingscentrum, voor het personeel van onze eigen organistatie (dat in andere proeftuinen zal gaan werken), voor studenten van de universiteit van Bamiyan en voor lokale boeren die geïnteresseerd zijn in het verbeteren van hun grond en opbrengsten. De nadruk ligt op groenteteelt, de teelt van klein fruit en betere snoeimethoden van fruitbomen.

Deel dit bericht

2018-02-06T11:33:47+01:00juli 14th, 2017|
Ga naar de bovenkant