Village of Peace helpt Afghanen om hun land weer op te bouwen. Daarbij focussen we allereerst op voedselzekerheid, ofwel food security: de zekerheid dat je de volgende dag te eten hebt. Immers, met een lege maag kun je niet bouwen.

De beste manier om ondervoeding te bestrijden is met duurzame, lokale oplossingen – niet tijdelijke, geïmporteerde noodhulp. Hierbij horen eigen initiatieven, dus opgezet door en onder verantwoordelijkheid van de Afghanen zelf. Village of Peace helpt om deze initiatieven van de grond te krijgen. Dat noemen we: locally grown health.

Met de fabriek in Mazar-e Sharif gaan de Afghanen zelf straks pindapasta (RUTF) maken. Direct op de plek waar ondervoeding is. Dat is goedkoper, duurzamer én geeft de Afghanen het heft weer in handen. 16.000 kinderen in een ondervoede situatie kunnen we de komende tien jaar helpen met de pindapastafabriek.
Locally grown health!

Help je ons mee om het benodigde bedrag bedrag bij elkaar te brengen om deze pindapasta fabriek te kunnen starten?

Ja, ik investeer mee voor de start van de pindapasta fabriek!

Yes, subscribe me to the newsletter!
Totaal: € -
In de volgende stap kunt u uw gewenste betaalmethode kiezen.

Iedere gift is aftrekbaar van de belasting. Vraag een bevestiging van je gift voor de Belastingdienst.

CreditcardSEPAPaypal


Onze aanpak

Onze doelstelling

In 2022 startte Fase 1, de pilotfase voor dit project. Inmiddels zijn we in Fase 2 en produceren we voldoende pindapasta om iedere dag 500 kinderen te helpen. Dankzij de pasta kunnen zij hun tekort aan voedingsstoffen en energie aanvullen. Ons doel is dat dit aantal in Fase 3 exponentieel gaat groeien door het opschalen van de productie.

Een kind heeft per dag 180 gram pindapasta nodig om weer gezond te worden. Het programma duurt 4 maanden. Deze periode is lang genoeg om een kind weer aan te laten sterken en het gezin training te geven. De pindapasta wordt verspreid in potjes van 90 gram. Zo is de kwaliteit gewaarborgd en het toedienen eenvoudig.

De gezondheid van de kinderen wordt goed gemonitord. Door het bijhouden van de medische indicatoren wordt de impact van ons product meetbaar en zichtbaar. De deelnemende kinderen gaan snel vooruit: binnen enkele weken neemt hun gewicht én gezondheid toe.

Alle gezinnen die meedoen aan het programma nemen ook deel aan onze training over hygiëne, voedingswaarden en levensvaardigheden (Human Development).


Waarom Village of Peace?

Ondervoeding bestrijden!

Investeer mee om de pindapasta fabriek in Afghanistan te starten waarmee we direct ondervoeding kunnen bestrijden en kunnen toewerken richting locally grown health.