Gezondheid door voeding

Een ander leven door moestuinieren

Sameh was vorig jaar een van de deelnemers aan ons project van voedselzekerheid. Hij vertelt: “Toen ik me aansloot bij de High Diversity Gardening, leefde ik niet op een goede manier. Ik had land om in te planten, maar dacht niet goed na over de manieren waarop ik er de juiste voordelen uit kon halen. Ik dacht constant aan mijn inkomen, plantte de gewassen die goed geld verdienden en ik dacht niet aan mijn familie. Daardoor werden mijn zonen en mijn vrouw vaak ziek, dus ik moest veel geld uitgeven aan medicijnen voor hun herstel. Mijn vrouw leed aan bloedarmoede. Nadat ze had deelgenomen aan jullie training werd ze beter. Ze leerde van de lessen en veranderde. Sinds het volgen van jullie programma planten mijn vrouw en ik altijd samen de groenten in mijn tuin. Ook ging het eerst niet goed met mijn zoon. Hij was mager en ondervoed. Maar sinds wij hebben meegedaan aan jullie programma sterkt hij elke dag meer aan.

Het idee achter de voedselzekerheidsgroepen was om boeren aan te moedigen om in eerste instantie aan eten voor hun families te denken en daarna pas aan eten voor de markt, door eerst hun gezin te voorzien met de oogst, en dan de rest op de markt te verkopen.

Ik ben zo blij dat ik me bij jullie programma heb aangesloten. De lessen die ik heb geleerd zijn waardevol en we zijn zo dankbaar voor jullie team en jullie inspanningen.”