Een mooie toekomst voor Noshin

Het effect van voedselzekerheid

Noshin is een van de meest hardwerkende en dappere vrouwen. Ze heeft drie dochters en vijf zonen. En ze worstelt met de problemen van het leven, ze vertelt: “Ik ben erg ziek. Ik ben meerdere keren geopereerd door overwerkt te zijn geweest.

Ik had erg last van bloedarmoede en was lusteloos. Mijn kinderen waren ook ondervoed en hadden bloedarmoede. Na elke operatie was onze economische situatie erg slecht. Ik nam deel aan het voedselzekerheidsprogramma en leerde goede dingen. Ik begon veel gewassen te verbouwen. Ik had nog een stuk grond over van mijn vader, maar het was ver van dit dorp. Ik verkocht de grond en kocht grond van een ander perceel in de buurt van mijn huis.

Van dat nieuwe stuk grond gaf ik een hoek van het land aan iemand om twee melkkoeien te kopen. Ik plantte uien en tomaten op mijn land om te verkopen. Mijn zoon doet, ondanks dat hij jong is, een beetje werk voor me en hij verdient een beetje geld. Al het landwerk doe ik zelf. Ik heb van dit programma geleerd dat vrouwen alle groenten zelf kunnen verbouwen. Momenteel geef ik het land elke dag water en probeer ik de producten te verkopen en goed geld te verdienen. Tot nu toe heb ik alleen mijn eigen groenten gebruikt en heb ik wat tarwe gekocht om ook brood te maken. Mijn koeien zijn drachtig en worden binnenkort moeder en ik gebruik hun melk en yoghurt en verkoop het.

Nu zie ik een goede en mooie toekomst voor mezelf en mijn kinderen. Dank voor de hulp en dank voor de herinnering om te denken om de gezondheid van ons en onze kinderen.