fbpx

JURKEN UIT KABUL

4 oktober 2019 – Hoe anders dan in Nederland, waar je je kleding online bestelt of even een winkel inloopt. In Afghanistan is het heel normaal om spullen te kopen en verkopen vanuit de kofferbak. De jurken van ons naaiatelier vinden zo gretig aftrek.

Het naaiatelier in Kabul draait goed. Er werken nu acht vrouwen. Onder leiding van een professionele coupeuse ontwerpen en naaien ze kleding, voornamelijk jurken. De ontwerpen en designs hebben ze zelf gemaakt en dat valt in goede smaak: de jurken van dit seizoen blijken populair en verkopen goed. Maar belangrijker nog: de vrouwen in het naaiatelier krijgen hiermee de kans zichzelf te ontwikkelen en te werken aan hun talenten en zelfstandigheid. Een kans die ze zich duidelijk niet voorbij laten gaan.

Vorige week laadde onze manager zijn auto met een flink aantal zelfgemaakte jurken, voor een roadtrip door verschillende provincies. In negen dagen verkocht hij meer dan 250 jurken. Bijna de gehele voorraad die in de achterbak lag vond zijn weg naar een nieuwe eigenaar. We zijn trots op hem en zijn team.
Lijkt het je ook wel wat, een handgemaakte Afghaanse designjurk? Laat het ons weten en we zullen je bestelling doorplaatsen.

Deel dit bericht

2019-10-11T14:38:51+02:00oktober 11th, 2019|
Ga naar de bovenkant