fbpx

BAKKERIJ LOOPT GOED

7 juni 2019 – Goed nieuws: de bakkerij in Mazar, die eind 2018 razendsnel van start is gegaan dankzij een betrokken investeerder, loopt goed. Zelfs zo goed dat we al bezig zijn met een eventuele uitbreiding.

Het dagelijkse brood voorziet echt in een behoefte en ook de vrouwen die in de bakkerij werken zijn enthousiast. Het vaste inkomen biedt hen de mogelijkheid hun leven weer op te bouwen en goed voor hun kinderen te zorgen.

Een Afghaanse bakkerij ziet er anders uit dan een Nederlandse. De vrouwen werken in groepjes en alles gebeurt met de hand. Als de broden zijn gevormd, mogen ze even rijzen voor ze de oven in gaan. De bakoven is rond, wordt van onder gestookt, en de platte broden worden aan de zijkant van de oven gebakken.

De bakkerij heeft geen eigen winkel, maar verkoopt de broden via mobiele verkooppunten: ingenieuze bakkersmanden die op een kruiwagen zijn gemonteerd. Zo bereiken ze de hele stad met het brood.

Wil je meer weten over de bakkerij of ben je benieuwd naar wat Village of Peace nog meer doet? Kijk dan vooral rond op deze site. Heb je specifieke vragen? Mail ons gerust.

Deel dit bericht

2019-06-07T13:43:38+02:00juni 7th, 2019|
Ga naar de bovenkant