fbpx

MOOIE OOGST IN DE PROEFTUIN

19 oktober 2018 – onder de bezielende leiding van onze nieuwe tuinmanager heeft de Proeftuin in Bamiyan het afgelopen seizoen een metamorfose ondergaan. De tuin levert een schat aan groentes en fruit, waaronder paprika’s, tomaten, broccoli, aubergine, kool en allerlei soorten appels.

Het afgelopen jaar is er hard gewerkt in de Proeftuin. En dat zie je. Kisten vol groente en fruit zijn inmiddels geoogst en staan te wachten om gebruikt te worden. Een deel van de opbrengst gaat naar de projecten, maar er blijft genoeg over om op de markt te verkopen. Bijzonder om te zien hoe in korte tijd een stoffige boomgaard en groententuin zo veel vrucht zijn gaan dragen!

 
De Proeftuin in Bamiyan is een plek waar we experimenteren met nieuwe gewassen en landbouwmethoden, om te zien wat het beste past bij de grond en het klimaat. Daarnaast ontvangen we in de tuin studenten van de landbouwuniversiteit om hen les te geven in permacultuur, snoeien, watermanagement, enzovoort. Ook kunnen lokale boeren bij ons terecht voor kennis en advies.

Meer weten over de Proeftuin of een van onze andere projecten? Mail gerust of kijk eens hier.

Deel dit bericht

2019-10-11T14:32:37+02:00oktober 19th, 2018|
Ga naar de bovenkant