fbpx

NAAI ATELIER VAN START

12 oktober 2018 – Een eerste blik in de trainingsruimte van het Naaiproject in Kabul, Afghanistan. In dit lokaal starten de komende week de naailessen voor vrouwen. Het doel: samen een naai atelier opzetten.

Een eerste blik in de trainingsruimte van het Naaiproject in Kabul, Afghanistan. In dit lokaal starten de komende week de naailessen voor vrouwen, gegeven door een ervaren kleermaakster. Samen leren ze alles over het ontwerpen, knippen en naaien van jurken en andere kleding. Na het voltooien van de training – die in totaal een half jaar duurt – zijn de vrouwen in staat zelfstandig kleding en jurken te ontwerpen, knippen en maken. Een marketingmedewerker zal de producten vervolgens promoten en op de markt brengen.

Na de cursus is de bedoeling dat de vrouwen hun krachten bundelen, in een coöperatie. Zo kunnen ze gezamenlijk opdrachten zoeken en aannemen. En zo is er tijd en ruimte om van elkaar te leren en elkaar te helpen. Deze aanpak stimuleert de zelfstandigheid bij de vrouwen; ze zijn zelf verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het project, hun eigen ontwikkeling en het verbeteren van hun leefomstandigheden.

Wil je meer weten over dit naaiproject of ben je benieuwd naar wat Village of Peace nog meer doet? Kijk dan vooral rond op deze site. Heb je specifieke vragen? Mail ons gerust.

Deel dit bericht

2018-10-12T14:27:58+02:00oktober 12th, 2018|
Ga naar de bovenkant