fbpx

OP BEZOEK BIJ THE FIRST LADY

20 mei 2018 – De onderstaande foto namen we op 15 mei, voor de poorten van het paleis in Kabul. In dit paleis woont en werkt de president van Afghanistan, samen met zijn vrouw Rula Ghani. We staan net weer buiten, na een fantastische ontmoeting met the First Lady of Afghanistan. Een enorme plensbui heeft alles onder water gezet. Wij stuiteren nog even na van alles wat is besproken en gezegd.

Ontmoeting met the First Lady of Afghanistan

Al sinds het begin van Village of Peace roepen we “Eigenlijk moeten we een keer op bezoek bij de president!” Het begon grappend, maar door de tijd heen werd de wens steeds serieuzer en relevanter. Begin dit jaar kwamen we min of meer toevallig in contact met iemand die ons kon helpen in contact te komen met de presidentsvrouw. En dat is best bijzonder, want deze vrouw – die in 2015 nog in Time 100 stond, als een van de invloedrijkste mensen ter wereld, is druk bezet.

En zo gebeurde het dat we op de ochtend van 15 mei voor de poorten van het paleis stonden. We hadden ongeveer een half uur nodig om door alle tien de controleposten te komen. Gelukkig was alles perfect geregeld en mochten we na de verplichte controles iedere keer gewoon door. In het paleis aangekomen, werden we plots nerveus. Dit was het moment waarvan we hoopten dat het ooit zou komen – en eindelijk was het zover.

Mevrouw Ghani kwam binnen, samen met haar twee assistenten. Ze stond erop dat we haar Bibi Gul noemden, en begroette ons vriendelijk. Uitermate efficiënt en doelgericht, maar met de grootste betrokkenheid begon ze het gesprek. We kregen de kans om uitgebreid te vertellen over ons werk, onze waarden en het belang van eigenaarschap. Twee van onze managers kregen de tijd om hun levensverhaal te delen. The First Lady en haar assistenten dachten met ons mee, deelden hun contacten en na ruim een uur stonden we weer buiten. Met een vervolgafspraak op zak. “Wat een bijzondere vrouw!” concludeerden we eensgezind, toen de deur achter ons dichtviel.

Terwijl wij binnen waren, was er buiten een wolkbreuk geweest. Eenmaal buiten op de stoep vingen we nog net de laatste regendruppels op. Kabul was weer even helemaal schoongewassen.

Rula Ghani bij US Institute of Peace 2016

Deel dit bericht

2018-06-21T21:00:44+02:00juni 14th, 2018|
Ga naar de bovenkant