fbpx

START CARE-PROJECT: ETEN VOOR WEDUWEN

8 december 2017 – In Mazar is een voedselproject voor weduwen van start gegaan. Deze week zijn de eerste weduwen langsgekomen om een tas met eten op te halen. Deze vrouwen moeten in hun eentje een gezin met kinderen verzorgen en onderhouden. Veel van deze vrouwen leven op of onder de armoedegrens. Daarom willen we deze weduwen en hun kinderen helpen met voedsel, werk en zorg.
Hier zie je het eerste begin van ons Voedselnetwerk. In drie dagen tijd bezocht ons Care-team ruim 85 weduwen thuis. Per adres brachten ze de situatie in kaart en deelden ze distributiekaarten uit. Met die kaart konden de weduwen later die week een tas met eten ophalen bij ons distributiepunt. Daar werd door heel veel vrouwen dankbaar gebruik van gemaakt.

MEEHELPEN?

Wil je ook dat Village of Peace deze vrouwen kan blijven helpen? Overweeg dan hen te steunen door bijvoorbeeld een vast bedrag per maand te geven. Met dit geld bieden wij hen onderdak, eten, onderwijs en werk. Je helpt overigens niet alleen de weduwen, ook hun kinderen (en de extra kinderen waarvoor zij zorgen) doen mee in het programma.

Meer over onze hulp aan weduwen en wezen in Afghanistan.

Deel dit bericht

2018-06-21T20:39:42+02:00december 8th, 2017|
Ga naar de bovenkant