fbpx
FAQ items aan het laden...

PROEFTUIN MAZAR

Er wordt hard gewerkt in Mazar-e Sharif. Wat er nu nog vooral uitziet als een groot, droog rotsig stuk land vol gaten en kraters, is straks een groene, vruchtbare proeftuin. Met zandzakken maken de mannen dammen in de diepe geul. Die dammen moeten de erosie tegengaan en ervoor zorgen dat de grond niet meer weg kan spoelen.
Het eerste gewas wat hier straks gepland zal worden, is alfalfa. Dit gewas heeft een hoge voedingswaarde én is bijzonder goed voor de bodem.

Een Proeftuin is een plek waar we experimenteren met het verbouwen van groentes en fruit op Afghaanse bodem. Ook introduceren we nieuwe landbouwmethodes, zoals werken met compost. De Proeftuin dient ook als opleidingscentrum, voor het personeel van VoP (dat in andere proeftuinen zal gaan werken) en voor boeren uit de omgeving die geïnteresseerd zijn in het verbeteren van hun grond en opbrengsten. De nadruk ligt op groenteteelt en de teelt van klein fruit.

Meer over onze projecten in Tuinbouw.

Deel dit bericht

2018-02-06T11:38:30+01:00mei 19th, 2017|
Ga naar de bovenkant