Help een Afghaans gezin in nood met een voedselpakket

Ja, ik doe graag mee en maak een gift over.

We gaan voor 1500 voedselpakketten van € 50 per stuk.

Actuele stand per 5 februari 2021:
630 voedselpakketten gedoneerd!
De situatie in Afghanistan is op dit moment erg moeilijk. Het land kampt met politieke onrust, een kwetsbare economie en vele aanslagen – en daar is nu de coronacrisis bijgekomen. Die crisis zorgt ervoor dat veel gezinnen nu zonder inkomen zitten. En geen inkomen betekent geen eten. Veel ouders hebben moeite iedere dag hun kinderen te voeden.

 

“We willen die arme gezinnen in de vluchtelingenkampen nú helpen.
Zodat deze mensen, als ze niet overlijden door corona,
in ieder geval ook niet sterven aan de honger.”
Een Afghaans teamlid tijdens de voorbereidingen
Onze eerste actie bracht veel teweeg

In april voerden we al actie om kwetsbare gezinnen te steunen. Mede dankzij alle eerdere donaties waren onze Afghaanse teams in staat om meer dan 1500 voedselpakketten uit te delen met voldoende eten voor een maand. Zij deden dit in nauwe samenwerking met de overheid, zodat de pakketten terechtkwamen bij de gezinnen die dat het meest nodig hadden.

HELP OOK MEE!

Ja, ik help een Afghaans gezin in nood.

Een voedselpakket kost 50 euro, maar elk bedrag telt mee!

Yes, subscribe me to the newsletter!
Totaal: € -

Creditcard PaypalOverboeking

Iedere gift is aftrekbaar van de belasting. Vraag een bevestiging van je gift voor de Belastingdienst.

Zou je graag voor een langere periode Village of Peace ondersteunen?
Als deze periode langer is dan (minimaal) vijf jaar en je bereid bent deze gift vast te leggen als periodieke gift, dan is het bedrag volledig aftrekbaar van de belasting. Mail ons gerust als je hier meer over wilt weten of je hulp nodig hebt bij het invullen van de Overeenkomst.


Zij ontvingen al een voedselpakket – dank!

Deze weduwe was gedwongen haar geboorteplaats te verlaten toen haar man overleed door een aanslag. Uiteindelijk is ze in Mazar-e-Sharif terechtgekomen, in het vluchtelingenkamp Rustam Abad Camp. Ze draagt de zorg voor vijf kinderen. Een van hen is ziek; zij raakte gewond toen een raket insloeg in het huis van de buren. Een operatie is te duur, er is alleen de basis medische zorg in het openbare ziekenhuis. “Ik heb nooit gedacht dat ik zou moeten smeken, maar ik doe het nu wel. Mijn kinderen klagen niet over het droge brood dat we eten, maar ik vind het heel moeilijk. Ik ben hier nu een maand en heb nog geen enkele steun ontvangen van de regering of iemand anders.”

Zulaikha verloor twee zoons en haar man door aanslagen. Op zoek naar een veiliger plek vluchtte ze naar Mazar-e-Sharif. Ze woont nu in een tent met acht familieleden. “Ik bid elke dag voor warm weer, zodat niemand ziek wordt. Ik verliet mijn huis op de vlucht voor het geweld, maar de honger is nu een grotere vijand.”