In Kabul willen we een houtbewerkingsbedrijf opzetten waar werkloze jonge mannen de kans krijgen het vak van houtbewerker/timmerman te leren. Het houtbewerkingsbedrijf in Kabul wil meubels en interieurs op maat aanbieden. Dankzij de specialistische machines kan het bedrijf ook specifieke houtbewerkingsopdrachten aannemen voor derden.

Voor de start van dit bedrijf is circa 45.000 euro nodig, hiervan is reeds een deel gedekt door de startende ondernemer en eerder ontvangen donaties. Dit bedrag is met name nodig voor de aankoop van specialistische machines voor interieurbouw en de financiering van de startperiode.

Help je ons mee om het benodigde bedrag bedrag bij elkaar te brengen om deze sociale onderneming te kunnen starten?

“Werkeloze jongeren opleiden
en helpen aan een baan”

Ja, ik investeer mee voor de start van het houtbewerkingsbedrijf

Yes, subscribe me to the newsletter!
Totaal: € -

Creditcard


Opzet en organisatie

Over de ondernemer

Abdullah werkt al jarenlang bij een houtbewerkingsbedrijf. Hij wordt gewaardeerd om zijn technische vakkennis en betrokkenheid bij de bedrijfs- voering. Hij is begaan bij de problemen van zijn land en stad en wil met deze sociale onderneming jonge mannen opleiden tot houtbewerker. Bijzonder: zijn huidige baas steunt zijn initiatief en heeft al toegezegd hem te helpen.

“Het vak heb ik geleerd in Iran. Ik houd ervan met mijn handen te werken. Ik ben heel dankbaar voor mijn huidige baas, die mij heeft toegezegd te helpen. Wat mijn baas voor mij doet en heeft gedaan, dat wil ik ook aan anderen doorgeven.”

Persoonlijk is Abdullah gepassioneerd over de opbouw van zijn land: “Er zijn meer dan genoeg getalenteerde jongens. Alleen, er is haast geen onderwijs en er zijn te weinig banen. Met mijn bedrijf wil ik mijn steentje bijdragen aan een betere maatschappij.”

Ontvang het projectplan (PDF) per e-mail:


    Waarom Village of Peace?

    Investeer in sociaal ondernemen!

    Investeer mee om dit houtbewerkingsbedrijf in Kabul te starten waarmee we een sociale impact kunnen maken door werkloze jongeren op te leiden en te begeleiden naar een baan.