Village of Peace helpt Afghanen om hun land weer op te bouwen. Daarbij focussen we allereerst op voedselzekerheid, ofwel food security: de zekerheid dat je de volgende dag te eten hebt. Immers, met een lege maag kun je niet bouwen.

De beste manier om ondervoeding te bestrijden is met duurzame, lokale oplossingen – niet tijdelijke, geïmporteerde noodhulp. Hierbij horen eigen initiatieven, dus opgezet door en onder verantwoordelijkheid van de Afghanen zelf. Village of Peace helpt om deze initiatieven van de grond te krijgen. Dat noemen we: locally grown health.

Met de fabriek in Mazar-e Sharif gaan de Afghanen zelf straks pindapasta (RUTF) maken. Direct op de plek waar ondervoeding is. Dat is goedkoper, duurzamer én geeft de Afghanen het heft weer in handen. 16.000 kinderen in een ondervoede situatie kunnen we de komende tien jaar helpen met de pindapastafabriek.
Locally grown health!

Help je ons mee om het benodigde bedrag bedrag bij elkaar te brengen om deze pindapasta fabriek te kunnen starten?

Ja, ik investeer mee voor de start van de pindapasta fabriek!

Yes, subscribe me to the newsletter!
Totaal: € -

Creditcard


Onze aanpak





Onze doelstelling

Na vier jaar produceert de fabriek 10.000 kilo pindapasta per jaar. Met deze hoeveelheid kunnen de Afghanen in één jaar 863 kinderen helpen, om zo hun tekort aan voedingsstoffen en energie weer aan te vullen. Een kind heeft gedurende 6 weken 3 zakjes per dag nodig. In totaal dus 126 zakjes per kind.

Na tien jaar hebben we 6.837 kinderen kunnen helpen. Of 13.764 tot 20.511 kinderen als we de fabriek in capaciteit vertwee- of verdrievoudigen wat mogelijk is binnen het huidige plan.

Wij gaan er voor om zoveel mogelijk gezonde kinderen in Afghanistan te zien, waar momenteel 1 op 2 kinderen onder de 5 jaar oud in een situatie van ondervoeding bevinden. Een gemeenschappelijk doel binnen de organisaties van Village of Peace waar we ons voor willen inzetten.


Waarom Village of Peace?





Ondervoeding bestrijden!

Investeer mee om de pindapasta fabriek in Afghanistan te starten waarmee we direct ondervoeding kunnen bestrijden en kunnen toewerken richting locally grown health.