In Afghanistan is een groot deel van de bevolking geplaagd door armoede. De beperkte economische opties voor een overgroot deel van de bevolking zorgt voor veel armoede en daarmee ook ondervoeding. In de Balkh Province heeft één van onze lokale partners in 2017 een onderzoek gedaan naar de behoeften van de mensen, die daar heel arm zijn. Samen met de oudsten hebben zij evaluaties uitgevoerd en werd ondervoeding en bloedarmoede in alarmerende hoeveelheden ontdekt bij de inwoners.

Om die reden zijn we het Food Security Project gestart met het doel de armste en kwetsbaarste groepen in Afghanistan te helpen van ondervoeding naar zelfredzaamheid. De focus ligt daarom vooral bij de weduwen, wezen en oorlogsslachtoffers. Het project heeft veel waardering opgebracht bij de aangaande lokale instanties, communities. Specifiek vanwege de focus voor de steun van weduwen. Vanwege de machtsovername en de opgelegde restricties mogen deze vrouwen sinds kort helaas niet meer buiten huis werken en vanaf 12 jaar hebben meisjes helaas niet meer de mogelijkheid en vrijheid om onderwijs te volgen. Dit maakt de kans op zelfredzaamheid erg gering. Dit wordt voornamelijk een probleem wanneer de man van het gezin niet meer in beeld is.

Ja, ik help mee met het Food Security Project!

Yes, subscribe me to the newsletter!
Totaal: € -
In de volgende stap kunt u uw gewenste betaalmethode kiezen.

Iedere gift is aftrekbaar van de belasting. Vraag een bevestiging van je gift voor de Belastingdienst.

CreditcardSEPAPaypal


Onze doelstelling

Village of Peace wil deze vrouwen helpen om verandering te brengen in hun situatie. Voor hen en hun kinderen. We gaan samen met de vrouwen aan de slag om zelfredzaamheid te creëren. Hiervoor geven we eerst laagdrempelige, interactieve trainingen. Vanwege de nieuwe wetgeving die de vrouwen verbiedt om buiten huis te werken, kunnen we ze helaas ook geen trainingen meer geven. Althans, niet direct. Om de vrouwen te bereiken met onze trainingen selecteren we boeren en weeskinderen die oud genoeg zijn om te werken.

Deze deelnemers leren alles over basishygiëne en een gezond dieet dat het immuunsysteem versterkt en ondervoeding tegengaat. Na de basistrainingen gaan we met ze aan de slag om hen te leren zelf voor hun eten te zorgen. Dat doen we door interactieve trainingen waarin ze leren eten te verbouwen. Deze training heet ‘High Diversity Gardening’.

We kiezen daarvoor gewassen uit die speciaal zijn geselecteerd op hun immuunsysteem versterkende eigenschappen en voedingswaarden. We stimuleren de deelnemers om de weduwen te trainen in datgene wat zij van ons hebben geleerd. Na de trainingen blijven we minimaal nog twee jaar in contact met de deelnemers om er zeker van te zijn dat ze voedsel zeker blijven.


Waarom Village of Peace?

Ondervoeding bestrijden!

Help mee met het Food Security Project in Afghanistan waarmee we direct ondervoeding kunnen bestrijden en kunnen toewerken richting locally grown health.